Bucătării open space: idei pentru o amenajare spectaculoasă

Ce înseamnă Bucătăriile open space?

Open-space a devenit proverbial ca rezultat al libertăţii de a organiza încăperile în orice formă sau orice poziţionare. Bucătăria open space, foloseşte această libertate: adică fiecare poate aranja bucătăria după propriile preferinţe, iar aranjarea poate fi atât practică, cât şi spectaculoasă.

Avantajele unei bucătării open space

Pentru cine doreşte mai mult spaţiu de lucru, bucătăriile open-space sunt alegerea ideală. Strategia constă în eliminarea barierelor curente, cum ar fi pereţii, ce separă încăperile. Scopul acestei refuncționalizari – și definitiv economisire a spațiului – înseamnă că o bucătărie poate fi aranjată și mai mulți proprietari și invitați se pot bucura în același timp.

Cum să începi amenajarea unei bucătării open space?

Este esenţial să se aloce câteva ore de pregătire, înainte de a începe cumpărăturile. Iniţial, este important să măsuraţi spaţiul disponibil, în mod special dacă aţi ales să instalaţi unele dintre elementele standard (de exemplu: chiuvetă, maşina de spălat vase, plită electrică sau alt gen de electrocasnice).

Și cu cât mai exacte vor fi măsurătorile, cu atât mai bine. De asemenea, este important să vă gândiţi bine la detaliile stilului şi designului general, pentru ca rezultatul final să fie în aliniament cu stilul dorit și ideile.

Cum să găsești echilibrul între practic și spectaculos?

Deși poate fi îndrăzneț să lași imaginația să zburde, este important să cauți un echilibru între practic și spectaculos. Evită înclinarea către prea mult entertaiment, în detrimentul funcționaliilor bucătăriei; și, în același timp, nu fi prea restrictiv în caracterul amenajării.

De exemplu, poți acorda o atenție deosebită materialelor și aspectelor decorative, cum ar fi: mocheta, covoare, interior pentru dulapuri, cărămizi decorate și piese de mobilier; dar, în același timp, poți adăuga elemente utile, precum suporturi pentru farfurii și accesarea echipamente utilitare.

Ține cont de faptul că ar trebui să îți aranjezi bucătăria astfel încât paralel, cu atracția arhitecturală, să ofere și o funcționalitate conexă. Acest lucru înseamnă că trebuie să te asiguri că mașina de spălat vase, masa de preparare, chiuveta sunt poziționate într-un mod ce fluidizează procesul de gătit.

Iată câteva idei pentru amenajarea spectaculoasă a unei bucătării open space:

1. Transformaţi spaţiul de perete în rafturi de stocare

Dată fiind abilitatea mare de stocare pe care o oferă open-spațiile, este o idee bună să folosești spațiul pereților pentru a instala rafturi. Ele sunt foarte practice și pot fi folosite ca stocare pentru lucruri precum vase, tăvi, ustensile de gătit, arome și condimente.

2. Puteți folosi culori pop pentru a adăuga strălucire

Pentru a adăuga zâmbetele, puteți opta pentru un design colorat, adăugând culori pop la uși de dulap, chiuvete electrice, frigorifere și plite.

3. Puteţi să aveţi un plafon suspendat

Un plafon suspendat funcționează semnificativ pentru oamenii care doresc o bucătărie modernă. Creează o atmosfera în care mâncarea și gătitul se bucură de mai multă atenție și poate îmbunătăţi experiența navigând prin bucătărie.

4. Coloana verticală pentru conserve, borcane și alimente

Mulți dintre noi ne-am gândit să folosim dulapuri inalte în sufragerii sau chiar grădini dar acum putem folosi această abordoare și în bucătărie. Instalarea coloanei verticale pentru conserve, borcane și alimente face ca bucătăriile să se simtă și mai modern și creează spaiu pentru a ține conserve, borcane de miere, ulei de măsline și alte alimente la îndemână.

Raspunsuri la intrebari diverse

Care sunt avantajele unei bucătării open space?

Avantajele bucătăriilor open space constau in economisirea spațiului, eliminarea barierelor, detaliilor de stil și design si în crearea unei funcționalități fluide.

Cum să focalizez pe atât aspectul practic cât și pe cel spectaculos?

Este important să se caute un echilibru între cele două laturi când vine vorba de amenajare. Puteţi acorda o atenţie deosebită materialelor și aspectelor decorative, în timp ce adăugaţi în același timp elemente utile precum suporturi pentru farfurii și echipamente utilitare.

Concluzie:

Având în vedere că bucătăriile open space se bucură de o popularitate în creștere – opțiunea este destul de simplă: dacă vrem să avem o bucătărie modernă, să nu lăsăm niciun aspect în afara designului. Ideea este să alocăm suficient de mult timp pentru a căuta și selecționa detaliile principale și să ne bucurăm la început.


Citeste ultimele articole


Designpunct Mobila de Bucătărie: Stil și Eleganță
Dormitor cu Pat Incorporat – Economisire Spațiu și Funcționalitate
Mobila living modernă – tendințele actuale în materie de design interior
Mobila Tamilia Dormitoare – Mobilier în Tendințe și Calitate pentru Dormitor
Pătuț Tapițat – Design Eleganță și Comoditate pentru Dormitorul Copiilor Tăi
Dormitor Oferta – Mobilier Confortabil și Funcțional la Prețuri Avantajoase

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *