Set mobila living – cum să alegi cel mai potrivit pentru casa ta

Set mobila living – cum să alegi cel mai potrivit pentru casa ta

Când vine vorba de amenajarea casei, mobilierul de living reprezinta un element esențial. Fie ca vorbim de setul de canapea, mese sau scaune, mobilierul living transforma atmosfera, începând prin a crea o impresie, pana la a amplifica sentimentul de confort.

Fiti atenți la spațiul din camera de zi

Atunci cand optati pentru un set de mobilier pentru zona de living, trebuie sa tineti cont de dimensiunile camerei de zi si de spatiul disponibil. Daca dimensiunile sunt reduse, este recomandat sa optați pentru un mobilier compact sau masuta, luand in considerare anumite piese cheie precum canapeaua.

Definiti stilul interior

Alegeti un set mobilier potrivit care sa se potriveasca cu stilul decorativ al spatiului. Daca aveti o camera de zi in stil traditional, cu tapet si covoare vintage, un set modern nu se potriveste armonios in spatiu. In plus, daca aveti un stil decorativ care se schimba frecvent, de exemplu minimalist sau eclectic, ar trebui sa alegeti cel mai versatil set de mobilier pentru zona de living – care se poate adapta la stiluri disparate si poate reveni la functionalitatea sa traditionala, in functie de preferintele dumneavoastra.

Acesti factori trebuie luați in considerare la achizitionarea setului de mobila de living

De asemenea, inainte de a achizitiona un set de mobilier pentru living, trebuie sa luati in considerare anumiti factori precum:

  • Durabilitate – Asigurati-va ca achizitionati un set de mobilier de calitate, care sa reziste cat mai multi ani, asa ca materialele trebie sa fie de calitate superioara.
  • Functionalitate -Setul ar trebui sa ofere un plus in ceea ce priveste transformarea atmosferei camerei, oferind multiple funcții, cum ar fi suficient spatiu pentru magazin si depozitare. Si, de asemenea, trebuie tinut cont ca va fi o zona de conversatie si relaxare.
  • Design – Design-ul setului de mobilier este un factor important, asa ca, asigurati-va ca este un set de design care se adauga atmosferei.

Schitarea unui plan

Incepeti schitarea unui plan. Asigurati-va ca aveti un buget clar stabilit atunci cand achizitionati un set de mobilier pentru living. Asigurati-va ca nu exista elemente din set care sa fie mai scumpe sau care sa depaseasca limita stabilita. Ajutati-va imaginatia sa devina experimentativa sau, de ce nu, sa folositi talentul de a influenta printr-o viziune simpla sau sofisticata. Vizitati magazinul designpunct.ro pentru a gasi inspiratia.

Combinati piesele

Apoi, cand sunteti pe cale sa achizitionati setul potrivit, trebuie sa definiti ceea ce veti include: cati tabureti sau fotolii trebuie sa aveti si cum sa asortati piesele dintre ele. Drept urmare, de asemenea, trebuie sa modulati culorile, materialele si detaliile care sa completeze acesta.

Flexibilitatea setului de mobilier

De asemenea, ar trebui sa aveti in vedere si flexibilitatea setului de mobilier. Daca vi se pare ca nu mai potriviti piesele care se pot apropia si departa, exista optiuni precum modularele si piesele mobile.

Modularul face parte dintr-o familie noua de piese de mobilier care ofera flexibilitate si conectivitate, precum si evenimente de design cu piese care se pot reconfigura intr-o forma mai mare.

Investiti in scaune

Investitia ar trebui facuta si in scaune, intrucat sunt elemente cheie in orice living sau birou de zi. Exista anumite scaune care ofera atat mobilitate, cat si stabilitate.

Scaunele cu suspensie sunt un plus in ceea ce priveste confortul, insa una din principalele atributii ale acestora este faptul ca sunt extrem de usor de amplasat, oferind un plus de distributie, fiind adaptabile si flexibile.

Alegerea unui covor

In momentul in care mobila living este realizata si amplasata, trebuie sa alegem si un covor. Textura covorului poate schimba complet atmosfera din camera. Din acest motiv, este important sa optati pentru unul care sa se potriveasca cu stilul restului mobilierului.

Intrebari diverse

 • Cum aleg un set de mobila pentru living care se potriveste cel mai bine cu stilul interior?
  In primul rand, trebuie sa tineti cont de dimensiunile camerei, iar apoi sa selectati un set potrivit care se potriveasca cu stilul decorativ al spatiului.
 • Care sunt factorii importanti de care ar trebui sa am in vedere atunci cand aleg un set de mobila de living?
  Durabilitate, Functionalitate, Design si Flexibilitate.
 • Ce tipuri de scaune ar trebui sa aleg pentru un living?
  Pentru mobila living, ar trebui sa optati pentru scaune care au suspensie, in special scaune ergonomice, pentru un plus de distributie, pentru mobilitate si stabilitate.

In concluzie

Alegand un set de mobilier de living actual si modern, puteti sa transformati orice casa intr-un spatiu chic si elegant. Acordati o atentie deosebita materialelor, design-ului si functionalitatii setului dumneavoastra, astfel incat sa completati perfect amenajarea camerei. Aveti in vedere dimensiunile si aspectul stilului interior, alegeti scaunele potrivite si completati-le cu covorul preferat.

Speram ca informatiile de mai sus v-au oferit un ghid corect pentru a gasi precis setul de mobilier de living potrivit pentru casa dumneavoastră.


Citeste ultimele articole


Mese de bucătărie: modele și stiluri
Mobila de bucătărie la comandă: personalizează-ți bucătăria în stilul preferat
Camere rustice care te vor innebuni
Bucătării open space: idei pentru o amenajare spectaculoasă
Oferta Mobila Dormitor – Mobila Confortabilă la Prețuri Speciale
Set Comoda si Noptiere – Un Design Complet și Funcțional pentru Dormitorul Tău

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *